دانلود پایان نامه

عنوان پایان نامه :

 پاسخ‌های فیزیولوژیک و عملکردی گاوهای هلشتاین در دوره انتقال به مخلوطی از برخی گیاهان دارویی در جیره های با نسبت های مختلف اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3

یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :

 

 

سازگاری­های مهم در دوره انتقال

اهمیت سازگاری­های متابولیکی در دوره انتقال به تغییرات شدید در نیاز به مواد مغذی باز می­گردد که هماهنگی­های بسیار ظریف متابولیسمی برای تامین نیاز انرژی، گلوکز، اسیدهای آمینه و کلسیم را پس از زایش ممکن می­نماید. به عنوان مثالی جالب در این زمینه، نشان داده شده است که نیاز مواد مغذی غدد پستانی در 4 روز پس از زایش در مقایسه با رحم گاو پس از 250 روز آبستنی(تقریبا 1 ماه قبل از زایش)، چهار برابر برای گلوکز، دو برابر برای اسیدهای آمینه و پنج برابر برای اسیدهای چرب افزایش نشان می‌دهد [25]. سازگاری هومئورسیز[1] اولیه متابولیسم گلوکز برای تولید شیر، افزایش همزمان گلوکونئوژنز کبدی و کاهش در اکسیداسیون گلوکز توسط بافت­های احشایی یا ایجاد مقاومت انسولینی در بافت‌های احشایی می­باشد که منجر به سوق دادن گلوکز به سمت غدد پستانی برای سنتز لاکتوز می‌گردد [193]. سوبسترای اصلی برای گلوکونئوژنز در نشخوارکنندگان پروپیونات حاصل از تخمیر شکمبه­ای می­باشد و لاکتات از چرخه کوری، اسیدهای آمینه از کاتابولیسم پروتئین یا از سیاهرگ باب و گلیسرول حاصل از لیپولیز بافت چربی سوبستراهای دیگر در سنتز گلوکز می­باشند. سهم اسیدهای آمینه در سنتز گلوکز در دوره انتقال افزایش می­یابد و به نظر می‌رسد استفاده از اسیدهای آمینه در سنتز گلوکز بخشی از سازگاری‌های متابولیکی پس از زایش می­باشد [192].

سازگاری هومئورسیز اولیه متابولیسم چربی برای تولید شیر، بسیج ذخایر چربی بدن به منظور تامین انرژی مورد نیاز در زمان توازن منفی انرژی در اوایل شیردهی می­باشد. اسیدهای چرب غیراستریفیه در دوره توازن منفی انرژی می­تواند در سنتز حداکثر 40 درصد از چربی شیر شرکت نماید [25]. عضلات اسکلتی بخشی از اسیدهای چرب غیراستریفیه را مصرف می­نمایند و وابستگی آن‌ها به گلوکز کاهش می­یابد. شواهد حاکی از آن است که اسیدهای چرب غیراستریفیه به نسبتی که به کبد می­رسند، جذب آن می­گردد [227]، یعنی با افزایش آزاد شدن این ترکیبات از بافت چربی تجمع آنها در کبد بیشتر می‌شود. ولی نکته مهم اینجاست که کبد ظرفیت کافی برای خارج نمودن اسیدهای چرب غیراستریفیه به شکل لیپوپروتئین و یا کاتابولیسم کامل و تولید انرژی از این حجم بالای چربی را ندارد. پس به ناچار اسیدهای چرب غیراستریفیه به شکل تری­گلیسیرید در کبد ذخیره شده و این سناریو تقریبا برای همه گاوها در اوایل زایش اتفاق می­افتد و می­تواند متابولیسم کبدی را تا حدی مختل نماید [89]. تحقیقات نشان دادند که افزایش مقدار چربی در کبد، گلوکونئوژنز و ظرفیت سنتز اوره کبدی را کاهش می‌دهد [209 و 259].

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   مسائل مربوط به کارکنان در عدم به کارگیری RFID در زنجیره تامین-پایان نامه مدیریت

[1] -Homeorhesis

 

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 دانلود از لینک زیر

 لینک متن کامل پایان نامه رشته مهندسی کشاورزی با عنوان پاسخ‌های فیزیولوژیک و عملکردی گاوهای هلشتاین در دوره انتقال به مخلوطی از برخی گیاهان دارویی در جیره های با نسبت های مختلف اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3

دسته‌ها: دسته‌بندی نشده